"

Extreme Food Festival: Brouky to teprve začíná

24. 04. 2018 , aktualizace: 26. 04. 2018 , akce již proběhla Sdílej na CentrumBrna.cz

Na celkem čtyřiceti stáncích návštěvníci ochutnají cizokrajné pokrmy a nápoje nebo zakoupí ingredience z nejvzdálenějších míst světa. Doprovodný program nabídne kuchařskou show, taneční vystoupení, koncerty nebo soutěž v pojídání „extrémního“ jídla.

Extreme Food Festival je největším „foodovým“ festivalem v České republice, který nabízí to, co byste na jiných akcích s jídlem hledali jen opravdu těžko. Hmyz všeho druhu, jedovatí štíři, pavouci, šneci, nejsmradlavější ovoce světa, krokodýlí nebo hadí maso – to vše skončí na pánvích a později talířích nejodvážnějších návštěvníků. Těm, kteří po takových extrémech netouží, kuchaři na festivalu připraví i pokrmy tradičnější. K ochutnání budou speciality z Afriky, Asie i Jižní Ameriky.

„Doufáme, že nám i letos bude přát počasí a festival se promění v jeden velký piknik, jako tomu bylo před rokem,“ říká Pavel Pichler, organizátor Extreme Food Festivalu.

Orientální a exotické jídlo doplní nepřeberné množství nápojů včetně kvalitních čajů, prvotřídní kávy a zahraničního piva.

„Milovníci čaje si na své přijdou v čajové zóně se vzácnými čaji a rituály. Pořádáme také dva čajové workshopy, kde se návštěvníci naučí, jak správně čaj připravit,“ láká na zajímavý program Pavel Pichler. Pro mlsouny se na festivalu najde i bohatý výběr sladkého.

V rámci doprovodném programu se návštěvníci pobaví, přiučí něčemu novému, a hlavně si po exotickém jídle oddychnou v odpočinkové zóně při vystoupeních břišních tanečnic nebo bubnovém koncertu. Hudebníci zahrají mimo jiné i na dechový hudební nástroj australských domorodců didgeridoo.

„Kromě toho, že si lidé na festivalu pochutnají, prozradíme jim i to, jak za chutí cestovat. Čekají je gastronomické i cestovatelské přednášky,“ upozorňuje na další bod programu Pavel Pichler.

Propagátor exotické kuchyně Milan Václavík seznámí zájemce s tajemstvím entomofágie neboli využitím hmyzu na talíři. A určitě nepůjde jen o teoretickou přednášku. K ochutnání bude několik druhů jedlého hmyzu.

„Hmyzí kuchyně je největším lákadlem z celého festivalu, lidé o ní slyšeli, ale málokde vám v tuzemsku připraví třeba cvrčka, říká Pavel Pichler. A doplňuje: „Návštěvníci se dělí na ty, co hmyz vyzkouší, a na ty, co se sice na něco takového zvědavě podívají, ale když jde o talíř, nechají si raději naložit sushi nebo třeba něco z mexické kuchyně.“

Výzvou pro příchozí bude soutěž v pojídání extrémního jídla, svoji účast přislíbil i maxi jedlík Jarda Němec. Ten je známý tím, že vyhrává v soutěžích v pojídání všeho možného jednu cenu za druhou. Jak si ale poradí s exotikou, se teprve uvidí.

Festival začne 12. května v 10:00 a skončí odpoledne v 18:00
Vstupenky lze zakoupit on-line na portálu smsticket.cz za 130 Kč, nebo na místě. Děti do 15 let mají vstup zdarma. Vstupné zahrnuje netradiční recepty, koření, exotický čaj, vstup na koncert a workshopy.


Jinde na CentrumBrna.cz


HLAVNÍ PARTNEŘI